Üç Aylar Takvimi 2018

Gönül Ayyıldız

Updated on:

Mübarek üç aylar, yalnızca belirli gün ve geceleriyle ön planda olarak büyük bir haksızlığa uğruyorlar. Çünkü bu günler, ilk gününden son gününe kadar ayrı ayrı kıymetli olan ve sonunda insanı tertemiz şekilde bayrama ulaştıran bir paket programdır. Bu yüzden bizler bu ayların her gününü en iyi şekilde değerlendirmeli ve kendimize kalıcı değişiklikler yapmalıyız. Bu süreçte nefsimizi terbiye etmeli, ahlakımızı güzelleştirmeli ve hatalarımızı telafi etmeliyiz. Diğer yandan muhakkak namazı hayatımızın merkezine almalı, kaza ve nafilelerle bu alışkanlığı pekiştirmeliyiz. Ayrıca bu aylara özel bir hatime başlamalı, güç yetiyorsa sayıyı arttırmalı, yetmiyorsa belirli surelerle günlerimizi bereketlendirebiliriz. Yine gücümüz yetiyorsa Efendimiz’in üç aylara özel bildirdiği “Üç gün tut, üç gün bırak” orucunu uygulayabilir, yetmiyorsa Pazartesi-Perşembe sünnetine devam edebiliriz. Son olarak kendimize özel günlük tefsir – fıkıh-hadis okumaları, zikirler, esmalar ve dualar belirlemekte fayda var. Velhasıl kelam, bu aylardan öncemiz ve sonramız her anlamda farklı olmalı. Güzel alışkanlıklar kar kalmalı yanımıza. Birkaç saat uzak kaldığımızda secdeyi ve Kuran’ı özleyecek hale gelmeliyiz. “Olur mu?” demeyin, olur. Çünkü gerekli manevi faktörlerin birçoğu üç ayların bizzat kendisinde mevcut. Bize düşen biraz samimiyet, biraz ihlas, biraz sabır olacak. Yani özellikle bir gün değil, belli günler değil, bir hafta değil, sürekli olacak bir dirilişe ihtiyacımız var. Özel gün Müslümanlığından çıkmaya ihtiyacımız var. “Şu kadar kez yaparsan” bidatlarından kurtulmaya ihtiyacımız var. Bir gece önce maneviyat doluyken, bir gün sonra cennetle müjdelenmiş gibi boşverebiliyor olma gafletinden kurtulmaya ihtiyacımız var. Bizden beklenenin, üç ayların faziletinden baştan sona faydalanmak olduğunu anlamaya ihtiyacımız var. Bu yüzden önceliğimiz bu ayların içine hadislerde bulumayan günler, geceler, ibadetler, faziletler sıkıştırmak olmasın.Üç aylar zaten başlı başına fazlasıyla faziletli, bir o kadar bereketli ve büyük bir rahmetin tecellisidir. Üç aylar, keşke dediğimiz her şeyi yapabilme şansıdır. Düzeltmek istediklerimizi düzeltme kolaylığıdır. Üç aylar; yenilenmedir, diriliştir, berekettir.


“Üç Aylar Takvimi 2018” üzerine 3 yorum

    • Selamunaleyküm Allah razı olsun öncelikle çok güzel işler yapıyorsunuz. Görüntüler net değil çıktı almak istiyorum orjinallerini mailime atabilir misiniz rica etsem?

      Yanıtla
  1. Selamunaleykum Gönül Hanım,

    Bir meal programınıza katıldım ve ilk kez hatim yaptım, düzenli bir program görüp onu uygulamak beni iyi etti. Sizden ricam üç aylar için de bize bir program hazırlayabilir misiniz:)

    Allah sizi yetiştirenden ve sizden razı olsun, ilminizi artırsın. Allah’a emanet olun.

    Yanıtla

Yorum yapın